Thursday, January 15, 2009

Pendedahan Eksklusif - Pemuda PAS MERAJUK & MENOLAK Perjuangan Wahid Endut di Kuala Terengganu....!!!

DR SYED AZMAN MERUPAKAN CALON YANG PALING IDEAL UNTUK BERTANDING DI PARLIMEN P36 KUALA TERENGGANU)
Baru-baru ini Shahboy berkesempatan singah ke Kuala Terengganu, saja untuk berjumpa dengan rakan-rakan seperjuangan lama kita dari PAS untuk bertanyakan khabar dan sebagainya. kebetulan pula dalam masa yang sama Shahboy telah berjumpa dengan beberapa ahli Pemuda PAS yang kelihatan lesu dan mungkin kurang berminat dengan apa yang telah berlaku di Kuala Terengganu sekarang ini.(WAHID ENDUT MERUPAKAN SATU PEMILIHAN YANG SILAP BUAT PAS DI KUALA TERENGGANU, CALON YANG SERING TIDOR DI DEWAN DUN)
Satu persoalan telah terlintas didalam pemikiran Shahboy yang ingin mengetahui apa sebab pekara sebegini boleh terjadi.. lalu persoalan sebenar terjawab apabila salah seorang Timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat melontarkan masalah yang dihadapi oleh PAS sendiri di dalam Pilihanraya Yang bakal berlaku pada hari Sabtu ini..(PUNCA & PERSELISIHAN YANG BERLAKU DI DALAM PAS ADALAH DISEBABKAN DARIPADA HAJI HADI YANG TIDAK MAHU MENDENGAR KEPUTUSAN BARISAN PEMUDA).
Beliau menyatakan panjang lebar tentang masalah dalaman yang berlaku diantara kumpulan PEMUDA PAS dengan KUMPULAN ULAMAK PAS yang sememangnya tidak SEBULU di Kuala Terengganu. Permasalahan sebenar ini timbul sewaktu Pemilihan Calon yang telah dilakukan oleh Presiden PAS sendiri.
Dikalangan PEMUDA PAS, mereka mahukan calon mereka Iaitu DR SYED AZMAN yang merupakan Ketua Pemuda PAS Pusat sebagai calon pada pilihanraya kali ini. Namun apa yang berlaku sebaliknya. Haji Haji telah memilih Abdul Wahid Endut yang merupakan dari kalangan ULAMAK PAS sebagai calon untuk bertanding dalam Plihanraya kali ini. Macam mana benda sebegini bole terjadi. Nampak sangat dikalangan anggota PAS juga mereka gilakan kuasa!!!!Sebenarnya WAHID ENDUT dan DR SYED AZMAN mempunyai sejarah masing-masing, mereka ini dari dahulu lagi tidak sebuli dan mempunyai krisis sesama sendiri. Masalah yang berlaku adalah disebabkan perebutan kuasa di dalam PAS sendiri. Lalu setelah mengetahui WAHID ENDUT merupakan calon PAS maka Pemuda PAS sepakat untuk tidak memainkan peranan mereka didalam pemilihan kali ni, Senang cerita BOIKOTTT!!!!sebagai contoh: Pemuda-pemuda yang memasang bendera di kawasan Parlimen Kuala Terengganu adalah diupah dari orang luar dan bukannya dari kalangan PEMUDA PAS Kuala Terengganu sendiri.PAS di Kuala Terengganu telah berpecah dari dua BLOG iaitu BLOG EDROGAN (PEMUDA) dan BLOG ORTODOC (ULAMAK) emm kini memang betul lah orang kata PAS SUDAH CELARU!!!!!

No comments: