Tuesday, April 13, 2010

Calon BN anak tempatan

RAWANG 12 April - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, calon Barisan Nasional (BN) yang akan bertanding pada Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor pada 25 April ialah anak tempatan dari kawasan itu.

Katanya, kriteria calon berkenaan menepati apa yang dikehendaki rakyat termasuk bebas daripada sebarang skandal peribadi dan berkelulusan tinggi.
"Kita sedang mendengar dan mengumpul pandangan daripada semua pihak. Sudah ada input tentang apa yang dikehendaki pengundi di sini dan kita akan ambil kira apa yang rakyat mahukan.

"Macam kita ambil kira pandangan di Pilihan Raya Kecil Dewan UNdangan Negeri Bagan Pinang dulu. Semua pihak sudah menyatakan pandangan mereka dengan lantang dan kita ambil yang terbaik," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas majlis penyerahan geran permulaan prasekolah swasta di Tadika Wawasan Gemilang di Bandar Sungai Buaya di sini hari ini.
Muhyiddin berkata, calon yang akan dipilih nanti adalah seorang yang diyakini akan dapat bekerjasama dengan pemimpin bawahan dan bersifat amanah untuk berkhidmat kepada rakyat.
Katanya, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar telah mendapatkan segala maklum balas berhubung kehendak pengundi di Parlimen Hulu Selangor.
"Pada akhirnya keputusan siapa calon BN di sini akan diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya.

Sementara itu Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu ketika ditemui pada majlis tersebut enggan mengulas mengenai calon BN daripada parti itu yang akan bertanding nanti.
Katanya, beliau menyerahkan kepada Perdana Menteri untuk memutuskan soal pemilihan calon yang bertanding di kawasan itu nanti.

Sumber: Utusan Malaysia Online (13 April 2010)

No comments: