Tuesday, January 5, 2010

BUKALAH MATA SELUAS-LUASNYA....... PEMBANGKANG SUSUN TAKTIK NEGATIF (2010-2013)

Oleh : MM

Pada 2010, pembangkang akan cuba mencari kesalahan BN dan menuduh yang bukan-bukan. Itulah kerja mereka tiap-tiap hari. Ia adalah satu S.O.P tiap pembangkang di Parlimen dan di DUN. KPI mereka adalah mencari isu dan jika tiada isu, maka buat isu baik di Parlimen, luar Parlimen, ceramah-ceramah dalam akhbar-akhbar nyamuk dan juga blog-blog. Mereka berniat menghakiskan keyakian pengundi-pengundi supaya membenci kerajaan BN walaupun kerajaan BN telah berjaya menzahirkan keamanan, keharmonian dan kestabilan negara demi rakyat.

Kerja-kerja pembangkan ini hanya mencari kesalahan dan justeru menyerang tanpa kira samada betul atau tidak. Kerja-kerja seperti ini tidak boleh di had-hadkan kerana mereka diarah untuk membuat demikian oleh pemimpin-peminpin masing-masing.

Rakyat perlu sedar bahawa taktik pembangkang ini adalah bukan baru hanya isu sahaja yang berbeza. Kita janglah mudah terpedaya dengan dakyah, fitnah dan pembohongan pembangkang pada 2010 dan seterusnya. Mereka ini fanatik mencari isu dan memerangkap sasaran-sasaran tanpa mengira kesukaran yang akan dihadapi oleh rakyat. Nafsu untuk berbohong dan menabur perasaan kepada rakyat dijangka berterusan supaya membenci kerajaan. Rakyat perlu waspada dan justeru menolak pembohongan-pembohongan dibuat untuk menonjolkan kepentingan mereka.

Wira berpendapat 2010 akan bermulanya fasa 2 kerja-kerja fitnah pembangkang sehinggalah Pilihan Raya Umum 2013. Kini mereka sedang sibuk bergerak di Sabah dan Sarawak untuk memecah-belahkan rakyat–rakyat tempatan di situ. Mereka menggunakan apa cara untuk memporak-perandakan demokrasi hanya untuk mencapai niat-niat jahat mereka. Mereka ini seperti kejadian-kejadian yang terdapat di hutan, suka melompat-melompat, memanjat pokok, berselindung dan membuat sesuatu secara curi-curi. Perbuatan yang tidak segan silu ini perlu didedahkan supaya rakyat tidak tertipu. Aktiviti pembangkang ini tidak terhad sahaja di Malaysia malah mereka akan menggunakan pihak-pihak di negara-negara ketiga untuk menabur fitnah dan mengelirukan rakyat.

Wira ingin mengucapkan tahniah kepada pihak berkuasa termasuk PDRM dan lain-lain agensi yang bersifat tegas terhadap mana-mana pihak yang membuat sesuatu yang bertentangan dengan undang-undang negara. Tindakan seperti ini perlu diteruskan pada dekad ini mulai 2010. Lihat di Thailand dimana mantan PM, Thaksin terus menggangu-gugat kerajaan dan juga Raja di Thailand. Ini satu contoh pembangkang yang tidak bijak. Perkara seperti ini boleh menular di negara-negara jiran termasuk di Kemboja, Indonesia, Filipina dan Malaysia.
Bukalah mata seluas-luasnya terhadap niat jahat pembangkang yang mementingkan diri sendiri daripada kepentingan rakyat dan negara.

1 comment:

YANG GAMBI said...

Salam Wira, berapa ramai lagi mata-mata yang tidak terbuka, yang sengaja ditutup terdapat dari kalangan penyokong-penyokong PAS dan Melayu PKR........ atau Allah telah menutup mata hati mereka ke arah kebenaran ?